Page 15 - Spiegelschrift 16
P. 15
151. snijd de vetlaag van een stuk gekook- te ham diagonaal in ruitvorm in en druk in alle kruispunten een kruid- nagel.2. verwarm de Jack Daniel’s met bruine suiker en Coleman’s mosterdpoe- der en zorg dat alles in het warme vocht oplost. Laat afkoelen.3. spuit de ham met een injectiespuit in met het bourbonmengsel en smeer hem daarna in met de sappen die eruit zijn komen lopen4. bak de ham 45 minuten in een op 200 C voorverwarmde oven. Be- druip de ham regelmatig met het braadvocht.5. serveer de ham direct, eventueel kun je de plakken later opwarmen in het braadvocht.Gebakken appel met hangop van yoghurt, specerijensiroop en een kletskopje 6 personen300 ml6 100gram 150gram 100gram 100 ml1 1 2 20 gram 20 gram 40 gram 30 gramvolle yoghurt, liefst Grieks appels, jonagold, geschild boter bruinebasterdsuiker suikerwaterkaneelstokjesteranijskardemompeulen, alleen de zaadjescitroenblanke amandelenbloembruine suikerboter1. leg een kaasdoek of een goed uitge- spoelde theedoek (we willen geen smaak van wasverzachter) in een zeef of vergiet en giet hier de yo- ghurt op. Dek af met plasticfolie en laat minimaal 3 uur uitlekken. De kwaliteit van je yoghurt bepaalt de smaak en de consistentie!2. verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor en snijd ze in zes gelijke parten.3. smelt de boter in de pan en roer hier de appels doorheen. Zorg dat de appelpartjes aan alle kanten met boter bedekt zijn.4. bestrooi met bruine suiker en laat onder regelmatig roeren garen en licht karamelliseren.5. breng suiker, water, kaneel, steranijs en kardemom tegen de kook aan en laat een half uur trekken.6. controleer de dikte van de siroop en laat hem eventueel nog iets inko- ken. Zeef dan de specerijen eruit en breng op frisse smaak met wat ci- troensap. Let op: als de siroop af- koelt wordt hij nog iets dikker.7. meng amandelen, bloem, bruine suiker en boter goed door elkaar en vorm hier kleine balletjes met een doorsnede van ongeveer 3 cm van.8. druk de balletjes plat, leg ze goed uit elkaar (je zult zien dat ze uitlo- pen) op een ingevet bakblik en bak ze 12 minuten op 200 °C.9. laat de balletjes afkoelen en breng ze eventueel nog in vorm door ze warm over een deegroller te leggen.À la minute:10. serveer de appelpartjes, liefst lauw,met de specerijensiroop, de hangop en de kletskopjes.Mooie dagen! Julius Jaspers


































































































   13   14   15   16   17